Москва и Санкт Петербург - гордост и предразсъдъци - 8 дни / 7 нощувки

МАРШРУТ

София - Москва - Санкт Петербург - Москва - София

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

8 дни / 7 нощувки

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ

Код на програма: E-10

от 2290 лв.


Начална дата Цена Резервирай
Програма

17.06. / 01.07. Полет София – Москва
Среща на Аерогара София. Полет  от София - Москва с авиокомпания Bulgaria Air излитане в 15:10 ч - кацане в  Москва в 18:05 ч. Трансфер летище - хотел. Свободно време. Нощувка.

 

18.06. / 02.07. Москва – панорамна обиколка 

Туристическа програма в Москва започваме с легендарния Червен площад, Храма на Василий Блаженни, Мавзолея на Ленин, универсалният ГУМ, Манежная площадь, Александровската градина, Болшой театър, Руската Дума.

Посещение на Дворцовия ансамбъл и  Катедралния комплекс в Кремъл с емблемите Цар Пушка и Царица Камбана. Посещение на Оръжейната палата, където се съхранява изключителната колекция от Руски императорски бижута, подаръци, яйца Фаберже, златни и сребърни сервизи, каляски и царски одежди.

Свободно време. 
Следобед продължаваме с обиколка по най-красивите станции на Московското метро. 

Круиз по река Москва с Radisson Blue Boat (с доплащане 98 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва билет за корабчето, трансфери и екскурзоводско обслужване на български език. Провежда се при минимум 15 участника.
Връщане в хотела. Нощувка в Москва.


19.06. / 03.07. Москва  - Кремъл, сърцето на града
Закуска. Посещение на Църквата Христос Спасител. Разходка по улица Арбат – свидетелка на минало величие, а днес превърната в туристичека алея със сувенирни магазини. Свободно време за обяд. Посещение на Третяковската галерия с безценни произведения на изкуството: иконописци от XII-XVII век Теофан Грек, Андрей Рублев, Дионисии, К.П. Брюлова, картини на И.Н. Крамски, И.Е. Репин, В.И. Суриков, И.И. Шишкин, В.М. Васнецов, И.И. Левитан, М.А. Врубел и В.А. Серов. Връщане в хоетла. Нощувка в Москва.

 

20.06. / 04.07.  Москва
Закуска.  Автобусна екскурзия в Коломенское— една от най-старите резиденции на руските царе; Великия Княз Василий III и цар Иван Грозни. През XVI в. на територията на Коломенско са издигнати храмовете Възнесение Господне-част от световното културно наследство , включен в списъка на ЮНЕСКО, Отсичане Главата на Йоан Предтеча и Георгиевския храм . Продължаваме с екскурзия до Царицино – (850 рубли) –резиденцията на Великата императица Екатерина II. Посещение на Двореца и парка.  Следобед отпътуване с високосткоростния влак Сапсан от Москва до Санкт Петербург ( 17:30 – 21:16). Настаняване в хотел. Нощувка.

 

21.06. / 05.07. Санкт Петербург

Закуска. Панорамна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език-Петропавловската крепост, Невски проспект, Александровската колона,Университета, Академията на науките,   Медния конник на Петър I, Кметството в Мариински дворец,Борсата,Смолни Дворец,Страхановски Дворец,Казанската катедрала,Държавната филхармония,Паметника на Пушкин,Михайловски театър,Църквата Спас на Крови,Площада на изкуството, Александрийската колона,Крайцера Аврора, Аничковия Дворец.
Свободно време.  Вечерта по желание посещение на традиционна руска вечер с фолклорна програма и коктейл за добре дошли (с доплащане 85 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България). Коктейлът включва: чаша шампанско, чаша водка, минерална вода, 1 бр. тарталет с червен хайвер, 1 бр. тарталет с мус от заешка паста и вино и  1 бр. тарталет с мус от крема сирене и гъби. Фолклорната програма включва руски народни танци, традиционни хороводи и темпераментни квадрили. Провежда се в Дом на офицерите. Цената включва билет за представлението и коктейл за добре дошли и не включва трансфери. Нощувка.


22.06. / 06.07. Санкт Петербург
Закуска. Посещение на Петропавловската крепост и гробницата на руските царе. Посещение на Исакиевския Събор.
Туристическа обиколка — Адмиралтейството, Дворцовия площад, Милионная улица, Марсово поле.

 Посещение на ЕРМИТАЖА - Открит е за посещения през 1852. Но официалната му рожденна дата е 1764 г., когато в залите на сградата на Зимния дворец били изложени 225 платна на западноевропейски художници. С тях берлинският търговец Гоцковски погасил дълговете си към Екатерина Втора. Днес Санкт-Петербургският Ермитаж е най-големият културно-исторически музей в Русия и един от най-големите в света, с който могат да се сравняват само нюйоркският Метрополитен, парижкият Лувър и Британският музей. В него се пазят над 2 700 000 творби на изкуството от различни епохи…
Свободно време.

Разходка с краб по р.Нева – очарованието на Императосркия град, Крайслера Аврора.

Вечерта по желание нощна обиколка на града – чудесна възможност да видите красиво осветените сгради и вдигането на мостовете над река Нева. Продължителност на обиколката от 00:00 – 02:20 ч. (с доплащане 87 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България). Организира се при минимум 10 записани. Цената включва транспорт с автобус и екскурзоводско обслужване на български език.  Точно в 01:10ч. започва уникалното за града събитие – вдигане мостовете над Голяма Нева. В този момент реката оживява и като капризна дама разгръща ветрилото от мостове, за да открие път към сърцето на града.
Нощувка  в Санкт Петербург.


23.06. / 07.07. Санкт Петербург
Закуска. Посещение на Eкатерининския дворец и парка в Царско село (понастоящем гр. Пушкин). Паркът на Летния дворец е един от най-красивите паркове на бившите резиденции на руските императори. Тук можете да усетите атмосферата на царския начин на живот в целия му блясък. Трудно можете да си представите, че дворецът е възстановен напълно само преди няколко години. Реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая“, изчезнала мистериозно по време на Втората световна война. Посещение на парка на Петродворец /Петерхоф/. Разположен на южния бряг на Финския залив, на 34 км от Санкт Петербург, грандиозният Петерхоф привлича хиляди туристи със своите паркове, дворци и с фонтаните си. Често е сравняван с Версай заради красивите си градини и фонтани. Символът на Петерхоф е фонтанът „Самсон” с Голямата каскада. Като бивша резиденция на руските императори Петерхоф представлява ансамбъл от дворци, най-известен от които е Големият дворец. Разрушен от нацистите, дворецът е издигнат отново в пълния си блясък. Залите му са богато декорирани с мрамор, злато и многобройни огледала. Никой не е останал безразличен към красотата на Петерхоф, няма как да останете и вие. Завръщане в Санкт Петербург с корабче тип „Комета“. Това е най-красивият маршрут за прибиране. По време на 30-минутното пътуване ще се насладите на красотата на Финския залив. Завръщане в хотела. Вечерта по желание посещение на известната балетна постановка „Лебедово езеро” в Ермитажен театър или Александрийски театър. (с доплащане 120 ероо на човек при предварителна заявка и заплащане в България). Цената включва билет за представлението „Лебедово езеро“ и не включва трансфери. Нощувка в Санкт Петербург.

 

24.06. / 08.07. Санкт Петербург- Москва - София

Закуска . Освобождаване на стаите. Отпътуване за Москва с високоскоростния влак „Сапсан”. Пристигане в Москва. Свободно време в шопинг-център. Трансфер до летище Шереметиево за полет до София в 19.05 ч.- 22:00ч

 

 

 

Необходими документи за издаване на руска виза:

Задграничен паспорт, в който има не по – малко от 2 чисти (празни) страници за визи,  който е валиден в продължение на 6 месеца от датата на свършване на срока на действие на визата;

Формуляр попълнен и подписан лично от заявителя;

Визова анкета, попълнена на сайта visa.kdmid.ru;

Цветна снимка 3,5 x 4,5 см на светъл фон, с ясно изображение на лицето в анфас, без очила със затъмнени стъкла и без шапки, забрадки и т.н.

Забележка: При евентуална промяна на цената на визата, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

 

.

 

Цената включва:

 • Самолетен билет София- Москва- София с авиокомпания Bulgaria Air с включен чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 8 кг;

 • Летищни такси;

 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* / 4* в Москва;

 • 4 нощувки със закуски в хотел 3* / 4* в Санкт - Петербург;

 • Билет за влака "Сапсан" (втора класа) по маршрут Москва- Санкт Петербург- Москва;

 • Разходка с кораб по река Нева в Санкт Петербург;

 • Пътуване с комета от Петерхорф до Санкт Петербург;

 • Всички транфери по маршрута;

 • Екскурзоводско обслужване на български език по програмата;

 • Входни такси за посещаваните туристически обекти: Храм "Василий Блажени", Третяковска галерия, Кремъл и Кремълските катедрали в Москва, Оръжейната палата, "Свето Троицката сергиева лавра" в Сергиев посад, посещение на Колометское, Исакиевския събор църквата "Възкресение Христово", "Ермитажа", Екатерининския дворец с градините, Паркът на Петродворец в Санкт Петербург; Круиз по река Нева, пътуване с комета по финския залив.

 • Водач- придружител от Турс Клуб.

 

Цената не включва:​
 • Билети за метро и друг обществен транспорт;
 • Такси за музеи не включени в горния списък;
 • Разходка с кораб по река Москва - по желание - 98 лева;
 • Екскурзия до Царичино и посещение на парка и музея с включена обиколка с електромобили в парка - по желание - 49 лева;
 • Нощна екскурзия в Санкт Петербург с вдигането на мостовете - 87 лева;
 • Руска фолклорна вечер - 85 лева;
 • Посещение на спектакъл "Лебедово езеро" - 120 евро;
 • Такса за издаване на руска виза в размер на 120 лева - нормална поръчка, 190 лева - експресна поръчка;
 • Медицинска застраховка с общо покритие 30 хиляди евро към ЗАД Армеец;
 • Разходи от личен характер;
 • Доплащане за единична стая -180 евро;
 • Допълнителни екскурзии по желание.

 


Оферта № Е10